«علیاصغر فریدنیا»، پیرمرد قصه ما که از جوانی در حرفه «در و پنجرهسازی» مشغول بود، بلافاصله بعد از بازنشستگی به دل شهر میزند و نام هنر او را جذب میکند، حالا او خالق آثار حجمی از ترکیب فلز و شیشه شده و توانسته ایدههای ناب و دلربایی را پرورش دهد.
خبرگزاری فارس ـ همدان؛ تنها این خاک نیست که میتوان آن را با هنر کیمیا کرد، گویی در هر آنچه خداوند آفریده ذوقی نهادینه شده تا بتوان کیمیایی از آن به دست آورد، آهن سخت و بیجان را نیز میتوان با «خرده هوش و سر سوزن ذوقی» چنان جانی بخشید که لطافت آن نرمی دست را آزار دهد.
پیرمرد که پس از بازنشستگی خود را کشف کرده است، سالها آهن را تکهای سخت و بیجان میپنداشته، اما پس از گذشت ۷۰ سال از عمرش چشمها را میشورد و در آهن سخت جانی میبیند که بر لطافت روح انسان میافزاید.
«علیاصغر فریدنیا»، پیرمرد قصه ما که از جوانی مشغول حرفه «در و پنجرهسازی» بود، بازنشسته که میشود به دل شهر میزند و نام هنر او را جذب میکند تا به گالری هنر شهرداری همدان شاید برای وقتگذرانی سری بزند و از همانجا جرقه تولید آثار حجمی و مجسمههای فلزی در ذهنش متبادر میشود.
او میگوید: فعالیتهای هنری خود را از سازههای دیواری و آثار حجمی آغاز کردم تاکنون که ۷۴ سال از سنم میگذرد همچنان با انرژی به تولید و خلق آثار جدید میپردازم.
علاقمندی و عشق به هنر باعث شده این هنرمند ساعات طولانی ایستاده به طراحی و اجرای آثارش بپردازد و هرگز احساس خستگی نکند، در واقع خلق اثر جدید و پرورش ایدههای ناب انرژی جوانی را در وجود او شکوفا میکند.
در واقع خلق اثر جدید و پرورش ایدههای ناب انرژی جوانی را در وجود او شکوفا میکند.
فریدنیا ادامه میدهد: علاوه بر ارائه آموزشهای فنی و حرفهای همدان، در دانشگاه مفتح نیز فعالهستم و سعی دارم این نوع هنر و خلاقیت خود را به نسل جدید و جوانان همدانی منتقل کنم تا در نهایت به عنوان حرفهای منجر به درآمدزایی شود.
این هنرمند همدانی که نمادی از پشتکار و الگویی برای جوانان است پس از بازنشستگی زندگی جدیدی را آغاز کرده و زمان خود را صرف خلاقیت و آموزش جوانان میکند.
تاکنون ۱۰ مورد از آثار حجمی و فلزی این هنرمند به ثبت ملی رسیده است و هم اکنون نیز سه مورد دیگر از آثارش در مرحله ثبت ملی است.
جوان دیروز و کهنمرد امروز رتبه سوم هنر را که معادل مقطع کارشناسی است دریافت کرده و جزو انجمن خودآموختگان کشور است.
این هنرمند همدانی اضافه میکند: جوانان برای یادگیری این هنر بسیار مشتاق هستند و همین اشتیاق مرا سر ذوق آورده است بنابراین از آموزش به جوانان امروزی لذت میبرم و خوشحال که این فرصت برای انتقال این هنر فراهم شده است.

او بیان میکند: مرحله به مرحله هنر را با آزمون و خطا اجرا کردم ابتدا نقاشی با فلز مرحله بعد حجم فلز، شیشه با فلز و مجسمه بنابراین با همین روش به آموزش جوانان میپردازم.
این مرد خلاق تا پایان دوره ابتدایی تحصیل کرده و تمام حساب و کتاب و اندازههای آثارش را بر اساس تجربه و ذوقش ارزیابی میکند.
او که از مسوولان به ویژه مسوولان همدانی انتظار خاصی ندارد و با توکل بر خدا این مسیر را ادامه خواهد داد میگوید: گسترش این هنر بیش از ۵۰ جوان با استعداد را مشغول به کار میکند و تولیدات انبوه این ایده بازار خارجی ایجاد و باب صادرات را باز میکند.
هدف این هنرمند همدانی ایجاد فضایی است تا تمام آثارش در معرض دید همگان به ویژه توریستهای داخلی و خارجی قرار گیرد تا علاوه بر درآمدزایی برای شهر آثار حجمی و مجسمههای فلزیاش به نمایش درآید.
متاسفانه تاکنون اقدامی برای بازدید گردشگران از کارگاه او صورت نگرفته این در حالی است که شهرهای گردشگری در کشور اماکن قدیمی شهر را در اختیار هنرمندان قرار میدهند تا هنر این افراد به گردشگران ارائه شود و منجر به درآمدزایی شود.
هدف این هنرمند همدانی ایجاد فضایی است تا تمام آثارش در معرض دید همگان به ویژه توریستهای داخلی و خارجی قرار گیرد تا علاوه بر درآمدزایی برای شهر آثارحجمی و مجسمههای فلزیش به نمایش درآید
حالا که در آستانه سال جدید هستیم و کمتر از سه ماه به پایان سال مانده و اغلب شهرداری همدان در اقدامی شایسته المانهای نوروزی را در سطح شهر نصب میکند، این هنرمند پیشنهادی دارد و میگوید: در راستای المانهای شهری نباید در مدت زمان محدود و نزدیک به نوروز تصمیم اخذ شود بلکه باید معماری اسلامی نیز در این المانها دیده شود که به هویت ما نیز وابسته است.
بدون تردید اگر در طول سال هنرمندان با تجربه آثار قابل دفاعی تولید کنند المانها زیباتر با هنر ایرانی اسلامی در شهر نصب خواهد شد و همواره پویایی هنری در شهر ساری و جاری میشود.
زنان و مردان ایرانی در خلق آثار هنری در هر سن و سالی پشتکاری مثالزدنی دارند به استناد مصرعی از شاعر حماسهسرای ایرانی «هنر نزد ایرانیان است و بس».